Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A vy jste Robert, nebo Rudolf?:-)

0 0
možnosti
Foto

Chápu to tak, že když někdo šel do "hereckého nebe, rockového nebe, metalového nebe, atp..." pak se nachází v prostředí odpovídajícím jeho způsobu života. Předpokládám totiž, že metalistou, rockerem, hercem, atp... byl dotyčný rád, stal se jím s nadšením, tudíž i nebe si představoval po rockersku, metalisticku, herecku, ale třeba i bikersku, harleyovsku nebo jinak, abychom nediskriminovali. NO a v takovém nebi bude nepochybně šťastný, byť by z Vašeho pohledu mohlo vypadat všelijak.

1 0
možnosti

Podle toho, co jsem se dočetl v Bibli, tak Bůh je neskonale dobrý a jen tak se někoho nevzdá. Cituji z Bible: "Pojďte, projednejme to spolu, praví Hospodin. I kdyby vaše hříchy byly jako šarlat, zbělejí jako sníh, i kdyby byly rudé jako purpur, budou bílé jako vlna".

Já bych nechal výhradně na Bohu, koho veme do svého království a koho ne. Člověk může jiné lidi vnímat jako hříšníky a sebe jako dobrého, jenže hlubiny lidského srdce dokáže prozkoumat jen Bůh. Ten, kdo proklíná Boha, musí ve svém životě hrozně trpět. Problém budou mít lidé, kteří konají zlo a přitom vědí, že konají zlo – vrazi, lupiči, zloději, nevěrní... Ale i o nich se v Bibli píše, že je čeká "druhá smrt", tedy absolutní konec, nikoli věčné mučení v pekle.

Píšete o tom, že "peklo je horší než ten nejděsivější horor který jste mohli vidět v televizi". Jenže Bible popisuje peklo prakticky pouze v podobenstvích, nikoli konkrétně. V Koránu je to jinak – tam se můžeme dočíst o tom, jak jsou lidé v pekle mučeni žízní, ohněm a stahováním z kůže, ale v Bibli ne. Právě z prostředí islámu se do západního světa vloudila předstva pekla jako mučírny hříšníků. Má to svou logiku – jméno "Allah" je odvozeno od blízkovýchodního božstva, které vyžadovalo lidské oběti. Byl to bůh Baal, bůh Měsíce a deště – důkazem je skutečnost, že symbolem islámu je srpek Měsíce.

Bible popisuje peklo jako "jámu" (symbol konce) nebo "věčný oheň" (definitivní, absolutní konec). Proč by dobrý Bůh udržoval tak strašlivé místo, jako je pekelná mučírna? To nedává smysl. Spíše to vypadá, že Bůh zlo prostě zničí, ukončí jeho existenci, nebude ho nikde skladovat. Pokud v nějakém člověku převažuje zlo, tak z něj prostě nic nezbyde. Známe to z mnoha podobenství. Lidstvo je jako pole, na kterém roste obilí i plevel, který obilí dusí. Kdyby Bůh začal vytrhávat plevel, který je často mnohem větší a silnější než obilí, vyrval by z kořenů i to obilí. A tak počká, až pole dozraje, obilí shromáždí ve stodole a plevel prostě spálí.

0 0
možnosti

Příteli, blog na IDnes není to nejlepší místo ke sdělení evangelia Božího království. Posměvači a všeználkové sice jednou zjistí, že jste měl v mnohém pravdu, ale bude to pro ně pozdě. Dveře budou pro ně uzavřeny.

0 1
možnosti

H10o70n21z88a 18V28r23á90n14a

11. 12. 2018 18:16

A proč ne? Kdo určí co je anebo není dobré místo pro vyjádření čí sdělení čehokoliv. Pokud si někdo "dovolí" s panem blogerem nesouhlasit, nebo nějakou myšlenku kritizovat tak je posměváček a všeználek, který bude na věky zatracen? A vůbec-jak víte komu budou dveře zavřeny? Takováto dohenestace těch, co nějakým způsobem nesouhlasí se sdělováním evangelia Vás dost sráží...

0 0
možnosti
Foto

Běda těm, kdo žili před Kristem...............

2 1
možnosti
Foto

Takže ti, kdo žijí třeba v hloubi pralesa a nikdy o Ježíšovi neslyšeli, jsou ztraceni......Vaše představy o Bohu jsou děsivé.

3 1
možnosti

Znám jednoho politika, který za socíku udával své "kolegy" disidenty, chlastal první ligu, dotace ze západu si nechával pro sebe, spolupracoval s STB, zahýbal manželce a pořád nadával, jak se má špatně. No, a pak přišla textilní revoluce, uchlastal se k smrti a všichni lidé ho dodnes milují.

Tedy, ne všichni, spíše naopak, milují je také trochu silné slovo, ale tak už to chodí.

:-)

1 1
možnosti

P66e96t11r 12D32r38a51p83a60l

11. 12. 2018 9:33

a bude se o něm točit film;-)

0 0
možnosti

Uvědomte si, že cesta k Bohu nemusí vést přes vyznávání Ježíše. Ježíšova existence není vůbec podstatná. To znamená, že i muslim, nebo příslušník jiné církve, který miluje Boha (a ať mu klidně říká Alláh), se do nebe může dostat. Jestli tam na Ježíše narazí nebo ne, je už jen spekulace. Ostatně spekulací je i Váš popis nebe.

0 2
možnosti

V tom se dost zásadně mýlíte.

A právě jak zmiňuji i muslimové, i budhisté i hinduisté kteří měli zážitek za hranicí smrti a byla jim dána milost svědčí o Ježíši. To je příklad z praxe.

A v písmu sám Ježíš říká není cesty k Bohu než skrze mne.

2 1
možnosti

P21e53t63r 20D96r10a73p92a34l

11. 12. 2018 8:01

to je fakt k popukání...fanatik v otroctví jednoho boha píše o chudácích v otroctví boha jiného, toho nesprávného

1 1
možnosti
Foto

No, hezký cestopis, jen co je pravda. Trochu mne zaráží, že píšete o sobě, že jste Křesťan (tedy s velkým K).

Jinak Vám závidím Vaši představivost a to na obou pólech nabízeného cestopisu. Je to takové hravé, nejspíše by Vám barokní křesťané fandili. Ale - jestli mohu požádat - moc s tím nechoďte mezi hledající. Docela dobrej repelent.

Pěkný den.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS