Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsme zajímavé figurky. Každý, kdo tu píše, je zajímavá figurka. Každý, kdo tu píše, se vlastně zpovídá ostatním ze svého života. Každý, ať chce nebo nechce, odkládá svůj šat a stojí před čtenářem zcela nahý. Někdo píše cudně. Někdo tu svoji nahotu naopak dává na odiv. Každý jsme nějaká figurka!

Někdo mne překvapí s jakou pýchou chce Bohu určovat, kdo smí a kdo nesmí do nebe, s jakou pýchou chce mluvit Bohu do Jeho Lásky. Jedné dívence (abys byl, milý čtenáři, v obraze, je jí přes šedesát) jsem položil provokativní otázku: "Co když je Boží Láska tak nekonečná, že v nebi potkáš Hitlera nebo Stalina?" Vyhrklo z ní: "V takovém nebi já nechci žít!" A já kontroval: "Nechtělo se mi věřit, že očistec existuje, ale zdá se, že ty ho, Maruško, potřebuješ!"

Na konci věků prý povstane mnoho proroků, kteří budou volat, že jen oni jsou ta správná cesta. Na konci věků? Kdy bude konec světa? To záleží na tobě, milý křesťane, jak budeš hledat Boží Lásku s pokorou, hlubokou pravdou a poctivostí. Boží Lásku nenajdeš v teologii, ale ve svém srdci a v pokorné komparaci s teology. A pak máš povinnost: "Jděte a učte všechny národy!" Jen na tobě záleží, kdy Evropa skončí!

:-)

0 0
možnosti
PK

Bohumíre, doufám že jste porozuměl že to právo právě nechávám Bohu protože on je šéf který o tom rozhoduje.

Jak si můžete všimnout volám že jen Ježíš je cesta.

Nevím jak ale přál bych té dívence větší porozumění.

1 0
možnosti
RP

A jeden z vrahů, který visel po boku Ježíše Krista na kříži k němu promluvil. Jsi-li Syn Boží, sestup z kříže. Druhý zločinec na kříži po Kristově levoboku napomenul toho, který Mu se rouhal a řekl. Ani Ty se Boha nebojíš? Tento jistě jsa spravedlivý nyní zde nespravedlivě trpí a řekl: Ježíši, až budeš ve Svém království (v nebi), rozpomeň se na mě.

Ježíš mu odpověděl: „Ještě v tento den budeš se mnou v ráji”.

2 0
možnosti

Ano, nic nevěděl o Bohu, ale důvěřoval Mu. :-)

0 0
možnosti
PV

1) zruste si v tom textu ENTERY, fakt se to blbe cte

2) doporucoval bych Vam rozlisovat nebe a Nebe. Kdyz se telo spali v krematoriu, jeho popel stoupa vzhuru, tedy do nebe (coz ale neni Nebe, tak jako buh neni Buh)

3) kdyz chce nekdo dobrovolne do Pekla, co je Vam do toho? Jo aha, vy chcete obracet na viru. Rozkaz pana farare?

0 2
možnosti
RP

To není rozkaz, ale pozvánka. Na cestě do pekla už dávno jste. Nejvíce se to pozná, až člověk leží na smrtelné posteli.

2 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 988x
 Tak 

Seznam rubrik